Si t’i kuptoni talentet tek fëmija juaj?

Fëmijët e talentuar kanë mundësi të zhvillojnë potencialin e tyre por edhe njëkohesisht përballen me shumë pengesa dhe rreziqe nësë nuk mësojnë se si ta përdorin dhuntinë që kanë. Një fëmijë i talentuar ka nevojë për ndihmë për të kuptuar aftësitë që ai ka por edhe në të njëjtën kohë brishtësinë e tij, pikërisht sepse një fëmijë i talentuar kalon si gjithë fëmijët e tjerë në të gjitha fazat emocionale ende të pazbuluara të moshës së tij.

I mëson gjërat shpejtë

Kushtoni gjithmonë vëmendje fëmijës tuaj në mënyrën se si sillet dhe si vepron. Nëse ai i mëson shumë shpejtë gjërat dhe i vendos mendimet së bashku shpejtë, atëherë fëmija juaj është i bekuar me një talent.

Ndjenja dhe reagime të forta dhe intensive

Nëse fëmija juaj reagon shumë shpejtë gjatë situatave të caktuara, ka shumë gjasë që ai kur të rritet të ketë një profesion mjaft premtues.

Shumë e ndjeshme

Ndjeshmëria tregon një nivel të lartë të intelegjencës. Nëse fëmija juaj tregon qysh në moshë të herët një veti të tillë, kjo tregon se ai kur të rritet do të jetë mjaft i pjekur emocionalisht dhe do të ketë intelegjencë emocionale, kështu duke i kuptuar më lehtë ndjenjat e tjerëve.

Mendim logjik

Nëse fëmija juaj ndonjëherë ju gjykon për gjëra që ju nuk duhet t’i bëni, që ju ia keni mësuar atij, kjo do të thotë se fëmija juaj ka një mendim të zhvilluar dhe i ndërlidh gjërat në mënyrë logjike.

Idealizmi dhe ndjenja e drejtësisë në moshë të re

Shumë fëmijë shfaqin shprehje pakënaqësie qysh në moshë të re, kjo tregon sepse ata kanë një ndërvetëdije mjaftë të zhvilluar për gjërat që i pengojnë rreth tij.

Interes të madh në eksperimentimin dhe bërjen e gjërave ndryshe

Nëse fëmija juaj gjithmonë ju flet për gjërat që do t’i dëshironte t’i bënte apo t’i ndryshonte në rrethin e tij, kjo do të thotë se ata janë kreativ dhe në të ardhmen mund të bëhen ndërmarrës shumë të sukseshëm, sepse i kuptojnë gjërat më ndryshe dhe dëshirojnë të ofrojnë zgjidhje për shumë probleme.

Sens të madh të humorit

Disa fëmijë lindin me dhuntinë për t’i bërë të tjerët të qeshin, vetëm me disa fjalë të thjeshta. Nëse këtë e vëreni tek fëmija juaj atëherë ka shumë gjasë që ai është shumë intelegjent dhe në të ardhmen do të bëhet një aktor i suksesshëm.

Imagjinatë shumë të zhvilluar

Shumë fëmijë kreativitin e tyre e zhvillojnë gjatë fëmijërisë, gjë që në të ardhmen do të ju hyjë në funksion. Imagjinata është njëra ndër armët më të forta të secilit fëmijë, kjo pasi secila imagjinatë dallon në bazë të fëmijës. Nëse ai posedon një dhunti të tillë atëherë fëmija juaj do të jetë mjaft i suksesshëm gjatë jetës. /Ndryshe/

Pin It