Skocia ka gardhin e ‘gjallë’ më të lartë në botë

Meikleour Beech Hedges nuk është çfarëdo lloj gardhi. Ai është gardhi më i lartë në botë i llojit të gjallë në Skoci me lartësi 30 metra dhe gjatësi 530 metra.

Ky gardh qethet çdo 10 vjet dhe rregullimi i tij bëhet për gjashtë javë të plota ku janë të angazhuar katër persona. Eshtë mbjellë në vjeshtën e vitit 1745 nga Jean Mercer dhe bashkëshorti i saj Robert Murray Nairne.

Ndërkohë ky gardh sjellë turist nga shumë anë të botës.

 

gardhi-gjalle-0002

gardhi-gjalle-0007

gardhi-gjalle-0005

gardhi-gjalle-0004-1024x678

gardhi-gjalle-0008

gardhi-gjalle-0006-1024x768

Pin It