Sond Dong në Vietnam, kjo është shpella më e madhe në botë

Sond-Dong-shpella19-1024x770

Shpella Sond Dong në Vietnam është shpella më e madhe në botë. Gjatësia e saj është 8,8 kilometra ndërsa brenda saj gjenden xhungla dhe disa lumenjë. Ajo është zbuluar nga një vietnamez në vitin 1991, ndërsa është hulumtuar nga speleologët britanikë në vitin 2009.

Që nga ajo kohë, ajo është shpallur shpella më e madhe në botë (edhe pse shpella më e gjatë është Shpella e Mamutit në Parkun Nacional, ndërsa më e thella, Krubera në Gjeorgji).

Për të vizituar këtë shpellë, vizitorët duhet të lëshohen me ndihmën e litarëve 80 metra në brendi të tokës, në mënyrë që të mund të hulumtojnë gjithë atë që fsheh Son Dongu. Kubeja e shpellës është shkatërruar para disa qindra vjetësh duke krijuar kështu mundësinë që brenda saj të rritet xhungla e bujshme.

Sond-Dong-shpella2

Sond-Dong-shpella7-1024x511

Sond-Dong-shpella3

Son Doong Cave vietnam sensevietnam.com

Sond-Dong-shpella10-1024x681

Sond-Dong-shpella29

Sond-Dong-shpella28

Sond-Dong-shpella15-1024x548

Sond-Dong-shpella25

Sond-Dong-shpella6-1024x640

Pin It