Sot është dita botërore e Monumenteve dhe Vendbanimeve Historike

18 prilli njihet si Dita Ndërkombëtare e Monumenteve dhe Vendbaninmeve Hisorike, e përcaktuar nga Këshilli Ndërkombëtar i Monumenteve dhe Vendbanimeve Historike, në vitin 1982.

Kjo ditë ka për qëllim që të gjithë Komitetet Kombëtare të këtij këshilli të mbrojnë qëllimet e përbashkëta për trashëgiminë kulturore.

Çdo vit, Komitetet Kombëtare të ICOMOS-it, organizojnë aktivitete të ndryshme për të shënuar 18 prillin.

Shqipëria është një ndër vendet me pasuri kulturore e historike të jashtëzakonshme. Shumë prej tyre janë edhe pjesë e UNESCO-s.

Pin It