Spanjë, hapet universiteti i parë islamik

bannerLIB

Me iniciativën e Universitetit Islamik të Minesotës (SHBA) që drejtohet nga teologu dhe juristi i njohur arab Waleed Al-Maneese, në San Sebastian, rajonin bask të Spanjës, është hapur Universiteti i parë islamik.

Kjo Qendër do të drejtohet nga një anëtari i Lëvizjes Islamike marokene për Drejtësi dhe Spiritualizëm, Rachid Boutabouch, i emëruar nga Instituti i Madridit për Studime Strategjike si një mbështetës i rëndësishëm i njohjes së Ligjit Islamik në vendet muslimane.

”Universiteti Islamik i San Sebastianit, ofron dy kurse, një dedikuar shkencave islame dhe gjuhës arabe dhe një tjetër për studime juridike e arabe”, raporton gazeta spanjolle “El Mundo”.

Pin It