Spektrum Jetësor – Kafeja Si Kulturë

spektrum-jetesor-kafeja-si-kulture

14796161_10206729094777463_1204798398_o

Kafeja është ndoshta pija më e dashur për shumicën prej nesh, jo vetëm për shijen që ka por më tepër për karakterin social që ajo përmban. Si u përhapën kafenetë në vendin tonë, si u përqafua kjo kulturë dhe çfarë fenomenesh solli me vete? Në këndvështrimin e sociologes Entela Binjaku dhe specialist shëndeti publik Indrit Seferi ne sollëm disa reflektime mbi atë çka duhet të bëjë shoqëria për ta përshtatur kafenenë si një institucion të dobishëm. Nuk lamë pa përmendur disa nga fenomenet qe bien më së shumti në sy dhe disa kuriozitete interesante për kafenë, jo vetëm nga ana shëndetësore por edhe shoqërore. Për më shumë klikoni në linkun më poshtë…

Pin It