Studim: Akullorja në mëngjes na bën më të zgjuar

akullore

Ekspertët e kulinarisë kanë paralajmëruar se vitin e ardhshëm do të jetë çokollat parësore për  t’u ngrënë në mëngjes, Një shkencëtar japonez ka bërë një zbulim të befasishëm. Yoshihiko Koga, profesor në Universitetin e Tokios është shprehur se ngrënia e akulloreve në mëngjes duhet të jetë trendi i së ardhmes sespe ndihmon që të bëhemi më të zgjuar. Shkencëtari ka kryer disa eksperimente në të cilat pjesëmarrësit duhet të hanin akullore sapo të zgjoheshin dhe më pas të zgjidhnin disa ushtrime inteligjence në kompjuter. Rezultat e përgjigjeve të këtij ushtrimi Koga i krahasoi me ato të njerëzve që nuk kishin ngrënë akullore në mëngjes dhe rezultati ishte impresionues.

Pin It