Studim: Bie numri i kafshëve të egra në botë

amur-tiger-1

Ka rënë me  58 për qind numri i kafshëve të egra  në botë qysh në vitin 1970.

Studimi i kryer nga Fondi Global i Kafshëve të Egra dhe Shoqëria Zoologjike e Londrës thotë se nëse rënia vazhdon e mund të arrijë dy të tretat në vitin 2020.

Sipas studimit, kafshët që jetojnë në liqene dhe lumenj kanë pësuar më së shumti humbje.

Aktivitetet njerëzore, tregtia me kafshë të egra, ndotja dhe klima kanë ndikuar në zhdukje.

 

Pin It