Studim: Çfarë ndodh me trupin tonë nëse nuk konsumojmë sheqer

download

Dietologia amerikane Tamar Dunker shpjegon e cfarë i ndodhë trupit tonë, kur ne ndalojmë së konsumuari sheqerin.

Sipas saj, efektet janë të menjëhershme. Ndërmjet orësh ndryshon niveli hormonal, insulina fillon të bie.

Është shumë e vështirë të humbisni peshë, kur keni shumë insulinë që qarkullon në trup.

“Prandaj është kaq e rëndësishme të mos konsumoni sheqer”, thotë ajo. Në këtë mënyrë, kur ju nuk konsumoni sheqer, trupi e shfrytëzon yndyrën për ta djegur që të fitojë energji.

“Kur filloni që të mos përdorni më sheqer, ju mësoheni që të mos i pëlqeni më gjërat e ëmbla.

Ato nuk ju vijnë më aq me shije si dikur, dhe do të filloni të gjeni alternativa. Në këtë mënyrë ju do ta largoni gjithmonë sheqerin nga përdorimi”.

Pin It