Studim: Dushi i nxehtë djeg po aq kalori sa 30 min vrap i lehtë

Hulumtuesit thonë se të bërit e një dushi të nxehtë, duke bërë absolutisht asgjë mund të jetë po aq e dobishme për trupin tuaj si një shëtitje 30-minuta.

Për to të bësh një dush të nxehtë  djeg më shumë kalori sesa  të bësh ushtrime në palestër.

“Ngrohja pasive”, siç hulumtuesit e quajnë, pretendohet se mund të ketë një efekt pozitiv në kontrollin e sheqerit në gjak dhe numrin e kalorive që trupi djeg.

Pas një testi që një grup i universitet të Loughborough kreu, rezultoi se në një banjë të nxehtë një person harxhoi 130 kalori  baraz me 30 minuta ecje.

Pin It