Studim: Konsumimi i pijeve të ëmbla shton oreksin

pije-te-embla

Një studim nga hulumtuesit e Agency for Science, Technology and Research në Singapor thote se konsumi i pijeve pa kalori dhe me ëmbëlsues, ka ndikim minimal në rikuperimin e energjive.

Eksperimenti u zhvillua në 30 persona të cilëve iu shërbye në mëngjes një pije me ëmbëlsues të ndryshëm.

Nga studimi u vu re që energjia e ruajtur duke zëvendësuar sheqerin me ëmbëlsues jokalorik, u kompensua gjatë vakteve pasuese, duke bërë që të mos ketë asnjë ndryshim në të katërtat e rasteve me ëmbëlsues të ndryshëm.

Pin It