Studim: Lërini fëmijët të dështojnë, bëhen më të zotë!

996e411f-e089-4148-8555-6d5fb3e7dea3-0

Të gjithë prindërit duan sukses e arritje për të vegjlit e tyre dhe çdo herë behen pararojë e rrugëve të sigurta. Sipas psikologëve, për të rritur fëmijë të talentuar, duhet që t’i lëmë që ata të dështojnë një herë, për të mësuar nga gabimet e tyre.

Psikologët thonë se fëmijët fitojnë aftësinë për të qenë të pavarur nga prindërit rreth moshës 4-vjeçare dhe nëse ju i lini ata të bëjnë veprime të tilla si përgatitja e një fete buke, pergatitja e çantës së kopshtit apo lidhja e këpucëve, ata do t’ia dalin.

Nëse fëmija do të dështojë, ai do të dijë si t’i japë zgjidhje problemit një herë të dytë.

Pin It