Studim: Merimangat përdorin rrjetat për të përçuar informacion

Kërkuesit nga Universiteti i Oksfordit kanë zbuluar se mëndafshi mund të durojë dridhje të frekuencave të ndryshme, duke i kaluar informacion merimangave për prenë, pjesët e rrjetës që duhen riparuar,

Kërkuesit nga Universiteti i Oksfordit, Strathclyde dhe Sheffield eksperimentuan me lazer dhe plumba në rrjetat e merimangave për të kuptuar sesi vibronin. Duke përdorur kamera të shpejtësisë së madhe për të regjistruar lëvizjen e mëndafshit, ata arritën të zbulonin se merimangat mund t’i përdorin rrjetat për të përçuar mesazhe te njëra-tjetra.

Ato janë në gjendje t’i dëgjojnë vibrimet në frekuenca të ndryshme.

Pin It