Studim: Mianmar, SHBA, Australi, Malta dhe Zelanda e Re, vendet më humanitare në botë

pri1-640x425

Një studim i fundit i kryer mbi humanizmin e popujve rreth botës ka identifikuar 5 vendet më njerëzit më humanitar. Këtë listë të bërë publike nga Gallup e kryeson populli i mianmar. Ky studim është shtrirë në 140 vende të ndryshme të botës dhe janë pyetur rreth 150 mijë persona.

Rezultatet janë mbledhur në 2016 nga pjesëmarrjes Raportit Global Civile. Këto të dhëna janë përshtatur për popullsinë botërore që është 7.4 miliard.

1.4 miliardë njerëz çdo muaj dhurojnë para për organizatat bamirëse, ku 1 miliard njerëz marrin pjesë në punë vullnetare, ndërsa 2.2 miliardë njerëz, janë shprehur se kanë ndihmuar të huaj.

 Lista kryesohet nga Mianmar ndjekur nga SHBA, Australi, Malta dhe Zelanda e Re.
Pin It