Studim: Sulmet në tru mund të parandalohen, konsumoni dieta të shëndetshme

shutterstock-105334781

Truri, një nga organet më jetësor të njeriut has dhe shumë probleme. Një ndër to janë edhe sulmet në tru, gjë e cila ju ndodh mbi 15 milionë njerëzve çdo vit.

Këto sulme në SHBA janë të renditura si shkaktari i tretë i vdekjeve dhe një nga shkaktarët e aftësive të kufizuara. Disa studime të reja thonë se një nga dhjetë sulmet e trurit mund të shmangen lehtë.

Për këtë shkencëtarët kanë studiuar stilin e jetës të  27,000 njerëzve nga 32 shtete të ndryshme. Pjesëmarrësit të cilët kishin përjetuar sulm në tru ishin krahasuar me ata të cilët nuk kishin pasur sulm në tru. Kështu, studimi ka dëshmuar se stili i jetës ndikon në shëndetin e njeriut.

Më e rëndësishme është t’i përmbaheni një diete të shëndetshme.

Pin It