Studimet për mësuesi, studentët me mesatare mbi 9-të s’do të paguajnë tarifën e shkollës

Studentët  me mesatare të gjimnazit mbi 9, që do të zgjedhin mesuesinë si profesion të tyre, tarifa e shkollës do t’iu rimbursohet nga Ministria e Arsimit.

Kjo është e ditur nga zv/ministri i Arsimit, Ervin Demo në një takim të tij të zhvilluar në universitetin e Korçës. Sipas tij, kjo lloj strategjie do të zbatohet nga Ministria me qëllim përmirësimin e cilësisë së studentëve që zgjedhin mësuesinë dhe rikthimin e këtij të fundit, ndër programet e preferuara nga të rinjtë e vendit.

Programet e studimet në mësuesi, duke synuar rritjen e cilësisë së studentë. Ata që kanë një mesatare të përgjithshme nga shkolla e mesme mbi notën 9, tarifa do të rimbursohet nga ministria e Arsimit”, ka shpjeguar Demo. /ATA/

 

 

Pin It