“Super treni” që lëviz 3 herë më shpejt se shpejtësia e zërit

Kina dallohet për gjenialitetin dhe arritjet mëse efikase në fushën e teknlologjisë.  

Plani më i ri i cili vjen nga Kina është ndërtimi i një “treni fluturues”, i cili parashikohet të arrijë deri në 4000 km/orë.

“Treni fluturues”, i cili do të përdoret për transport pasagjerësh, do të udhëtojë përmes një tubi vakum duke përdorur ngritjen në ajër me anë të fushës magnetike.

Nëse projekti përfundon sipas planeve, ky super tren mund të lëvizë 4 herë më shpejt se trenat komercialë dhe 3 herë më shpejt se shpejtësia e zërit.

Pin It