Lezhë, për herë të parë teatri 3D për fëmijët

Në Lezhë u soll për herë të parë teatri 3D për fëmijët. Shfaqja “Mendo për shëndetin tënd” e realizuar nga qendra kulturore e fëmijëve “Gjergj Lacaj” në bashkinë Lezhë u prezantua në ditën botërore t...

Tortat 3D, ëmbëlsirat që duken sikur janë prej xhami

Risitë teknologjike dhe përdorimi i tyre në kuzhinë kanë sjellë këto torta kaq të veçanta që për një moment nuk duket se janë të vërteta. Një nga risitë më interesante të viteve të fundit është stamp...

Printohet ndërtesa e parë 3D në Dubai

Këtë javë në Dubai është hapur zyra e parë e ndërtuar përmes printerit 3D. Hapësira një katëshe prej 250 metra katror është ndërtuar gjatë 17 ditëve duke përdorur një printer 3D prej mbi 6 metrave të...

Si të ulësh shpejtësinë me iluzione optike?!

Shpejtësia është një nga shkaktarët kryesorë të aksidenteve rrugore, nga të cilët një numër mjaft i lartë personash humbin jetën çdo ditë në mbarë botën. Në Indi kanë gjetur një mënyrë mjaft të veçan...