Gëzuar 7-Marsin të dashur mësues!

“Teknologjia eshte vetem mjet. Per te bere qe femijet te punojne sebashku dhe te motivohen, mesuesi eshte me i rendesishmi”. – Bill Gates “Eshte arti suprem i mesuesit, te ngjalle kenaqesi ne shprehj...

Kalendari historik, 7 mars

7 Marsi është dita e 66 e këtij viti, deri në fund të tij janë edhe 299 ditë. 322 pes – Vdiq Aristoteli, filozof  – lindur (384 pes) në Stagira pranë kufirit me Maqedoninë; i ati ishte mjek i familje...

Gëzuar festën mësues !

Sot, gati të gjithë përfshihemi në simbolikën e kësaj dite. Në mbarë vendin sot kremtohet festa e mësuesit, që përkon me hapjen e shkollës së parë shqipe në Korçë në 7 mars 1887. Pandeli Sotiri ishte...

130 vjet nga hapja e Mësonjëtores së Parë

7 marsi 1887 shënon hapjen e shkollës së parë në gjuhën shqipe e njohur si “Mësonjëtorja e parë shqipe”. Shkolla u hap në qytetin e Korçës dhe kjo ditë përkujtohet si “Dita Kombëtare e Mësuesve”, ndë...

7 mars, përkujtohet hapja e shkollës së parë shqipe

Në të gjithë Shqipërinë sot përkujtohet hapja e shkollës së parë shqipe. Hapja e mësonjëtores së parë shqipe në Korçë në 7 Mars të vitit 1887, ishte arsyeja e kthimit të kësaj date në një festë për g...