Një vit nga ndarja me Dritëro Agollin

Mbushet plot një vit nga ndarja nga jeta e Dritëro Agollit, patriarkut të letrave shqipe. Shkrimtari u largua nga jeta në moshën 85-vjeçare më 3 shkurt të vitit 2017. Shkrimtaret dhe artistët do të o...

Mes rreshtash gjen shpirtin…në poezinë e Agollit

Mos ma kujto E shkuara ka çaste dhe orë të hidhura, mos ma kujto për shembull, më pe me duar të lidhura, mos ma kujto! Për shembull më pe në rruge të pirë, mos ma kujto, Të pirë e të humbur, të share...

Dritëro Agolli feston 85 vite jetë

Dritëro Agolli feston sot 85-vjetorin e lindjes. Ai lindi Më 13 tetor 1931. Dritëro Agolli u shfaq në letërsi si një autor me kërkesa të larta për poezinë. Ai synoi një poezi më të përveçme, me më sh...

Dritëro Agolli, një jetë mes letrave

Një jetë plot art e kulturë me ndikim të jashtëzakonshëm në kulturën e vendin. Ky është Dritëro Agolli. Në kuadër të kremtimeve për 85- vjetorin e lindjes së shkrimtarit u çel ditën e hënë në Bibliot...