Gjashtë ushqimet kundër alergjive sezonale

Ndërrimi i stinëve, luhatja e shpeshtë e temperaturave, plehrat ambientale dhe polenet duket se nxisin akoma më shumë alergjitë dhe problemet me rrugët e frymëmarrjes. Lodhje, teshtitje, stres dhe sh...

Pranvera erdhi, kujdes nga alergjitë

Pranvera sjellë gjallërinë, lulet, ngjyrat e shumë dobi për njeriun. Por krahas kësaj pranvera është edhe koha më e përshatshme për shkaktimin e alergjive dhe shpërndarjen e baktereve. Shumica e njer...

Sëmundja e rrallë e alergjisë së ujit

Alergjia e ujit ose ose “aquagenic urticaria” është një rast shumë i rrallë sëmundjeje, por ekzistenca e saj është konfirmuar nga Bordi i Mbikqyrjes Mjekesorë. Deri në ditët e sotme kjo sëmundje ka i...

Shkaktarët e alergjive të vjeshtës

Stina e vjeshtës përveç bukurive e freskisë që mbart, ka dhe disa shqetësime të tjera si alergjitë. Shkaktarët e alergjive të vjeshtës janë të ndryshëm dhe mund të japin të njëjtat efekte si poleni n...

Dy bimët që ju ndihmojnë në mbrojtjen e syve

Alergjitë dhe infektimi i syve janë ndër sëmundjet që i shqetësojnë sytë. Për kurimin e këtyre sëmundjeve, mjekësia popullore sugjeron disa bimë të saj. Hurma Përdorimi i shpeshtë i hurmës, çon në mo...