Njihni Gitanjali Rao, shkencëtaren 11 vjeçare

Gitanjali Rao është vetëm 11 vjeç dhe ka marrë çmimin si shkencëtarja më e re e Amerikës.  Shpikja e saj ishte fenomenale: një mënyrë të lirë dhe të shpejtë për të diktuar ujin e ndotur me plumb. Git...

Amerika 240 vjeç, festë në masa të rrepta sigurie

Shtetet e Bashkuara të Amerikës festojnë sot Ditën e Pavarësisë. 4 Korriku shënon 240 vjetorin e shpalljes së pavarësisë së Shteteve të Bashkuara të Amerikës. Deklarata e Pavarësisë është një dokumen...