Ligji i ri afron arsimin profesional me biznesin

Kuvendi po shqyrton një projektligj të ri për arsimin dhe formimin profesional (AFP), i cili synon modernizimin e këtij sistemi arsimor përmes ndërthurjes së teorisë dhe praktikës. Projektligji i jep...

Austria do të njohë vitet e punës së shqiptarëve

Austria do të njohë kontributet shoqërore për shqiptarët që kanë punuar në këtë shtet. Shqipëria dhe Austria ranë dakord për marrëveshjen e sigurimeve shoqërore mes dy vende, e cila do të nënshkruhet...

Arsim profesional edhe për nxënësit që nuk dëgjojnë

Plot 56 nxënës që ndjekin arsimin 9-vjeçar në Institutin e fëmijëve që nuk dëgjojnë, në Tiranë, do të bëhen pjesë e projektit të qeverisë për arsimin profesional. Në këtë institut janë ndërtuar labor...