“Arsimi. Ku ishim? Ku po shkojmë?”, Majlinda Keta

Ishim në studio me Majlinda Ketën, pedagoge në UT, Fakulteti i shkencave sociale për të folur për arsimin. Shumë çështje të përmbledhura në librin “Arsimi. Ku ishim? Ku po shkojmë”? Në nj...

Në 21 janar testohen 4100 mësues

Ministria e Arsimit deklaron se numri i mësuesve që do të testohen në 21 janar është 4100. MAS ka publikuar gjithashtu udhëzimin për provimin dhe për përmbajtjen e testimit. “Pjesa e parë përmban dok...

Vendimi: Procesi mësimor fillon në 16 janar

Të gjitha institucionet e arsimit parauniversitar dhe universitar do të qëndrojnë të mbylllura deri në datën 14 janar. Ministria e Shëndetësi njoftoi sot vendimin zyrtar për shtyrjen e fillimit të pr...

Arsimi profesional tashmë edhe në zonat rurale

Arsimi dhe formimi profesional do të përfshijnë për herë të parë edhe zonat rurale. Kurset dhe shkollat profesionale në këto zona do t’i shërbejnë nxitjes së industrisë agropërpunuese. Sipas ligjit t...

Projektligji i ri, testim psiko-emocional për mësuesit

Më shumë se 34 mijë e 600 punonjës të arsimit do i nënshtrohen një testimi psiko-emocional për të mbajtur vendin e punës. Mësuesit e arsimit parashkollor, të arsimit fillor dhe të arsimit të mesëm do...