Ndërtohen pemët smart me Wi-Fi dhe bateri pa limit

Teknologjia nuk ka të ndalur në Dubai, këtë rradhë janë ndërtuar pemët elektrike dhe kanë një funksion që e duam të gjithë. Ato janë zgjidhja për celularin sa herë që i ka mbaruar bateria dhe në rast...

Së shpejti telefona pa bateri

Nuk ka më fisha, karikues baterie dhe celulari që duhet t’i kesh me vete vazhdimisht, ka nevojë vetëm për energjinë e ambientit. Ky është vizioni për telefonin e parë që do të funksionojë pa bateri. ...

Njihuni me tragetin e pasagjerëve që punon me bateri

Shumë qytete në mbarë botën, madje edhe ato me transport të mirë publik, po përballen me pasojat e trafikut dhe ndotjen e ajrit, prandaj po shtohet rëndësia e përdorimit të energjisë elektrike. Deri ...

Kina zbulon trenat ajrorë

Në Kinë janë zbuluar trenat e parë në botë me bateri ‘’Rollercoaster’’, të cilët qëndrojnë te pezulluar nga pista në mes të ajrit, kështu shkruan The Mirror. Trenat me bateritë e litiumit do të kenë ...

Tesla, makina që kushton lirë

Kreu i kompanisë “Tesla Motors”, Elon Musk tha se porositë nga e gjithë bota për makinën e tij të re elektrike me çmim të ulët kanë arritur në 276,000. Musk tha në Twitter se ky numër është më shumë ...