Shengen në rrezik, 2 muaj kohë për zgjidhje

Presidenti i Këshillit Evropian, Donald Tusk paralajmëroi se Bashkimi Evropian nuk ka më shumë se dy muaj kohë për të zgjidhur krizën e emigrantëve dhe për të shpëtuar zonën e lëvizjes së lirë, Sheng...

Lu: Fokusi ynë, reforma në drejtësi

Ambasadori amerikan, Donald Lu, deklaroi se prioriteti numër një i qeverisë amerikane në Shqipëri është të mbështesë reformat e nevojshme për pranimin e Shqipërisë në BE “Po bëjmë thjesht punën tonë....

Shqipëria, BE: Drejtësia, kusht për negociatat

Për herë të parë, Këshilli i BE-së në nivel të ministrave të përgjithshëm fton Komisionin Europian për të raportuar “në mënyrë të detajuar dhe gjithëpërfshirëse mbi progresin e Shqipërisë”, për përmb...

Mbrojtja e kufijve të BE-së

Deri më tani, shtetet anëtare të BE-së kanë qenë vet përgjegjëse për mbrojtjen e kufijve të tyre. Por, me krizën e refugjatëve dhe kaosin e krijuar në kufijtë e jashtëm të bllokut, sidomos në Greqi, ...