Bota fsheh gjëra që nuk e dini se ekzistojnë

  Bota fsheh brenda saj gjëra të cilat nuk shkojnë nëpër mend që ekzistojnë.  Po ju sjellim 7  prej tyre, për të kuptuar që  kemi akoma për të mësuar. Një makinë për shtrimin e pllakave Mekanizmi i b...

Dëshiroj të të them se Ti je e gjithë bota për mua!

Dëshiroj të të them se Ti je e gjithë bota për mua! E ç’është bota me çka Brenda përpara teje?! Ajo është një kokërr rëre në oqeanin e kuptimit, ngelet sa një thërrmijë përpara hapësirave të pa...

“50 arsye për ta dashur universin” nga BBC

BBC Travel paraqet 50 arsye për ta dashur këtë planet dhe kënaqësinë e të udhëtuarit në të. Ne po ju njohim me disa prej tyre në të cilat njeriu mund të dallojë përmes shqisave dhe logjikës e ndjesiv...

LE TË PRESË BOTA EDHE 5 MINUTA

Namaze të falur shpejt, pa kujdes, lutje të pabëra… në shumicën e rasteve ne e mbledhim menjëherë sexhaden pasi përfundojmë faljen e namazit pa bërë tesbihet apo duanë duke nxjerrë si shkak punët ton...

Ndërkohë, në pjesën tjetër të botës

Ka qenë e lehtë të harrohej së fundmi, por Britania është një pjesë relativisht e vogël e ekonomisë globale, e që zë 2.4%. Por edhe para referendumit, ka pasur shqetësime rreth rritjes globale, veçan...

Pas në kohë… Bota ka ndryshuar shumë

Bota ka ndryshuar shumë. Dubai ia ka arritur me sukses të jetë mbase shembulli i vetëm në botë të një zhvillimi të vrullshëm. Në listë është përfshirë edhe Abu Dhabi, kryeqyteti i Emirateve të Bashku...

Rritet bilanci i viktimave nga tërmeti në Ekuador

Përkeqësohet ndjeshëm bilanci i tërmetit katastrofik që goditi Ekuadorin të shtunën në mbrëmje. Autoritetet vendase thanë se janë konfirmuar të paktën 272 viktima, ndërsa më shumë se 1500 të tjerë ka...