I buzëqeshim (vetëm) celularit

Nga Masimo Amaniti Psikanalist dhe Profesor në Universitetin “La Sapienza” Kur në të kaluarën hipnim në autobus ose në metro, ishte e zakonshme të shihnim pasagjerë të zhytur në leximin e një gazete,...

Celulari që karikohet me dritën e diellit

Celularët e rinj ofrojnë shumë veçori mahnitëse, por nuk e mbajnë baterinë aq gjatë. Firma japoneze, Kyocera po provon që ta bëjë këtë me konceptin më të fundit të celularit të tyre i cili përdorë pa...

Nokia, kthehet në tregun e celularëve

    Nga podiumi i kongresit botërore të celularëve në Barcelonë Rajëv Suri, administratori i kompanisë  tha se Nokia do të kthehet në tregun e celularëve, herët a vonë.“Mund të jetë në 2016...

Ma hiq qafe atë celular – Umberto Eco

Pak kohë më parë, ndërsa po flisja para Akademisë së Spanjës në Romë, një zonjë duke ujdisur telekamerën ma përplasi në fytyrë një dritë verbuese e s’po më linte të lexoja dot shënimet. Iu ktheva shu...