Besimi buron nga dashuria e vërtetë

Aeroplani çante mes reve drejt destinacionit përfundimtar, ndërkohë që disa nga pasagjerët i kishte zënë gjumi, e të tjerë bisedonin. Në një moment, aeroplani e humbet ekuilibrin dhe të gjithë i mbër...

Pesë minutat e gjata të dashurisë!

Një grua i thotë burrit që ishte ulur pranë saj në park; “Shiko, ai djali me triko të kuqe që po tundet në shilarës është djali im.” Burri duke buzëqeshur; – Paskeni një djalë simpatik! – i tha. – Dj...

Dashuria, ‘gjeneratori’ i jetës…

Ajnshtajn: “…Mbase nuk jemi ende gati të shpikim një bombë me dashuri, një pajisje të fuqishme që të shkatërrojë urrejtjen, egoizmin dhe lakminë që po gërryejnë planetin. Megjithatë, çdo individ mbar...

Rifreskoje shpirtin me dashuri!

“Trupi pastrohet nga uji. Egoja pastrohet nga lotët. Intelekti pastrohet me dije dhe shpirti pastrohet me dashuri.” -Ali ibn Ebi Talib (r.a)

Prindër, faleminderit shumë!

Familja është elementi themelor i shoqërisë. Sa të respektuar të jenë pjestarët e familjes ndaj të drejtave dhe detyrave të njëri-tjetrit, aq e shëndoshë është shoqëria. Ndryshe, është e kotë t’...

Çelësi i jetës së mirë…mësoni të çmoni!

Çelësi për një jetë më të mirë: Ankohuni më pak, çmoni më shumë. Qani më pak, qeshni më shumë. Flisni më pak, dëgjoni më shumë. Kërkoni më pak, jepni më shumë. Urreni më pak, duani më shumë. Qortoni ...

Njerëzimi i përmalluar për dashuri

Sot, si njerëzim, kemi rënë në një pozitë të tillë aq sa kemi harruar të sillemi si njerëz. Gjendemi tepër larg së shprehuri veçoritë tona në mesin e krijesave. Megjithë aftësitë tona të mrekullueshm...