Pasojat e bisedave të tejzgjatura me telefon

  Edhe pse rrjetet sociale tashmë luajnë një rol kyç përsa i përket komunikimit mes njerëzve, telefonat celularë mbeten të pa zëvendësueshëm. Shpesh ose rrallë, secilit prej nesh i rastis të ket...

Lapsi qetëson dhimbjen e kokës

Shpeshherë na dhemb koka, gjë e cila shkaktohet nga stresi, ankthi, lodhja apo përjetime të ndryshme emocionale. Në vend që të përdoren ilaçe të cilat sjellin dhe dëme të tjera anësore, disa ekspertë...

Migrena, simptomat dhe mënyrat e kurimit

Migrena është një sëmundje neurologjike me dhimbje pulsative të kokës e shoqëruar me të përziera, vjellje, ndjeshmëri ndaj dritës, zërave dhe ndaj aromave. Dhimbja e kokës vjen nga tkurrjet e papritu...

Ushqimi i duhur, faktor shërues i dhimbjes së kokës

Dhimbjet e kokës për shumë njerëz kthehet në një shqetësim të vazhdueshëm. Ky fenomen ndër të tjera kërkon një ushqim të zgjedhur e të shëndetshëm. Shpesh këshillohet kafeja si ilaç për dhimbjen e ko...