Bruksel, mbahet takimi i dytë i dialogut Kosovë-Serbi

Presidentët dhe kryeministrat e Kosovës dhe Serbisë do të takohen sot në Bruksel për të diskutuar çështje me rëndësi të dialogut dypalësh. Takimi do të mbahet me praninë dhe ndërmjetësimin e Përfaqës...

E dua Jezusin, e dua Muhamedin, e dua Paqen

Nga Gazmend Aga, Nënkryetar i Komunitetit Mysliman Në këtë kohë krize vlerash, shqiptarët kanë ende të pakonsumuar gurin e çmuar të dialogut ndërfetar. Për një vend të vogël si i yni, harmonia ndërfe...

Besimtari karakterizohet nga dhembshuria dhe mëshira

Në shekullin tonë ka turma të tëra njerëzish që kanë nevojë të kapen për dore, që gjërat që do t’u tregohen, t’u tregohen ëmbël dhe t’i vënë në mendime. Të sillesh ashpër me një brez të përbërë prej ...

PE, Kukan: Trepça të zgjidhet me dialog

Çështja e Trepçës është shumë e rëndësishme dhe duhet zgjidhur përmes dialogut ndërmjet Beogradit e Prishtinës. Shefi i delegacionit të Parlamentit Evropian për marrëdhëniet me Serbinë, Eduard Kukan,...

BE nxit dialog mes Shqiperise dhe Greqisë për Çamërin

Çështja e çamërisë është bërë sërish objekt problemesh midis Shqipërisë dhe shtetit fqinj Greqinë. Këtë herë në mes ka ndërhyrë edhe Bashkimi Europian. Një ditë pasi Athina Zyrtare reagoi ashpër pas ...