Sy që nuk e shohin të mirën…

Në një tregim simbolik, thuhet se një ditë, dielli nuk lindi në një qytet. Atë mëngjes si çdo ditë, bujqit dolën për të shkuar në ara, por errësira i gozhdoi. Fëmijët u ngritën të shkojnë në shkolla,...

Ja gabimet që po bëni me kremrat mbrojtës

Njerëzit po marrin më pak se gjysmën e mbrojtjes ndaj diellit nëpërmjet përdorimit të kremrave. Sipas një hulumtimi nga shkëncëtarët e King’s College në Londër, problemi qëndron tek aplikimi që...

Magjia e diellit të mëngjesit

Dielli i mëngjesit ka shumë përfitime dhe një ndër to është rënia në peshë. Studiuesit e Universitetit të Çikagos, SHBA u kërkuan 54 pjesëmarrësve tek të 30-at, të ekspozoheshin në dritën e diellit t...

Lumturinë e gjeni në këto katër veprime

E harrojmë shpesh, por lumturia mund të gjendet edhe në gjërat e vogla përreth nesh. Bëjini veprimet e mëposhtme do t’ju lumturojnë shumë. 1.Hani çokollatë të errët  Është vërtetuar shkencërish...

Dielli, ilaçi natyral i trupit dhe shpirtit

Dielli është burimi i mirësive pa fund, është furznizuesi kryesor i energjisë në tokë. Më poshtë do të lexoni se çfarë bën dielli për ne. 1.Ndihmon në zbutjen e dhimbjes së kockave, largon tkurrjet d...

Vitamina D, substanca e çmuar që ju shpëton jetën

Vitamina D është një nga vitaminat më të rëndësishme për organizmin tonë. Më parë mendohej  se vitamina D ishte e nevojshme vetëm për kockat dhe dhëmbët. Nga zhvilllimet e shkencës  është vënë re se ...

Celulari që karikohet me dritën e diellit

Celularët e rinj ofrojnë shumë veçori mahnitëse, por nuk e mbajnë baterinë aq gjatë. Firma japoneze, Kyocera po provon që ta bëjë këtë me konceptin më të fundit të celularit të tyre i cili përdorë pa...