Gabimet që bëjmë gjatë dimrit

Dimri është një periudhë delikate për shëndetin, e ndodh që të neglizhojmë disa gjëra që në fakt duhen patur kujdes. Mbështeteni në vitaminën C: Shumica e njerëzve e bazojnë në agrume furnizimin shte...

Të shohësh përtej asaj që të ka zënë…

Në një ditë shumë të ftohtë dimri, mbreti dhe këshilltari i tij i preferuar po bënin një shëtitje përgjatë liqenit. Në bisedë e sipër, këshilltari thotë se njeriu mund të bëjë gjithçka për para. Mbre...

Kujdesi i duhur dimëror i luleve të shtëpisë

Në ditët e ftohta të dimrit, përveç kujdesit shëndetësor për vete një vëmendje të veçantë duhet t’i kushtojmë edhe luleve. Cili është kujdesi i duhur dimëror i luleve të dhomës?   Problemi...

Mënyrat si ta largoni dhimbjen e fytit

Ditët e ftohta të dimrit karakterizohen edhe nga dhimbjet e fytit që herë pas here shoqërohet me vështirësi në gëlltitje. Më poshtë do të lexoni disa mënyra si ta kaloni dhimbjen e fytit. 1. Ilaçet N...

I ftohti luftohet edhe me erëza!

Erëzat janë një aleat i çmuar i shëndetit për të forcuar sistemin tonë imunitar. Në këto ditë të ftohta të dimrit, do të ishte mirë t’i kishit në guzhinën tuaj. Speci kuq djegës Kur jemi të fto...

Oymyakon, atje ku vërtetë bën shumë po shumë ftohtë!

Një fshat i vogël në Siberi, i quajtur Oymyakon është vendi më i ftohtë i banuar në Tokë. Temperatura rekord e regjistruar në këtë vend është -67 gradë celsius. Mediat ndërkombëtare shkruajnë se, “te...

Reçeli i veçantë i bredhit

Në stinën e dimrit, bredhat dhe pishat zbukurohen me boçet karakteristike, që i japin këtyre pemëve të dashura nuanca festive. Gjethet halore të tyre janë të buta, me një aromë agrumesh që të sjell n...

Disa mënyra si t’i mirëmbajmë këpucët në dimër

Këpucët e mira nuk janë luks, por domosdoshmëri. Përveç se do të dukeni dinjitoz e të mirëveshur ju nuk do i ndjeni fare lëkundet e temperaturave. Këpucët duan vetëm diçka prej jush, t’i mirëmb...