…dhe në shpirt hapen korridore drite…

Shkalla e parë e intuitës së njohjes së Zotit është vështrimi dhe ndjerja e emrave ose atributeve hyjnore që na rrethojnë nga të katër anët dhe udhëtimi në atmosferën mahnitëse të at­ributeve hyjnore...

Ramazani, një pranverë për shpirtin

Ramazani është një pranverë për shpirtin e besimtarit që ia mbush zemrën me mëshirë, dhembshuri, dëlirësi dhe dashuri. Agjërimi është disiplina e syrit, e shpirtit, e ndërgjegjes…Ai na ndihmon të zot...

Profeti, dritë e njerëzimit!

Në të gjitha aspektet Profeti (a.s.) ka qenë i pari dhe askush nuk mund të krahasohet me të. Ai  ka qenë adhuruesi më i madh, durimtari më i madh, agjëruesi më i madh. Ai ishte që më shumë se çdokush...

Mposhte urrjetjen me dashuri!

Errësira nuk mund të largohet me errësirë, Vetëm drita mund ta largojë atë. Urrejtja s’mund të largohet me urrejtje, Vetëm dashuria mund ta largojë atë.   -Martin Luther King

Tasmani, deti që ndriçohet nga algat

Këto foto janë realizuar në Tasmani të Australisë.  Uji kthehet në ngjyrë blu sapo shkelet  dhe arsyeja pse ndodh kjo ka një shpjegim. Ngjyra e shndritshme shpërthen sa herë deti ka valë dhe kjo ndod...