Kujt i përket dhurata që s’pranohet?

Dikur një luftëtar arrogant kishte shkuar ta vizitonte një samuraj të mençur. “Je një budalla i vjetër. Nuk ke më asnjë forcë dhe mund të të mposhtë me vetëm një goditje” iu ishte drejtuari luftëtari...

Të shohësh natën, e në të, të ndjesh agimin…

“Çfarë do të thotë durim? Do të thotë t’i hedhësh sytë gjembit e në të, të shohësh trëndafilin, të shohësh natën e në të, të ndjesh agimin. Padurim, do të thotë të jesh aq dritëshkurtër, ...