Anijet e mbytura, parqet nënujore dhe Muzeu i Detarisë

11 anije të mbytura gjatë veprimeve luftarake në dy luftërat botërore ndodhen në ujërat detare pranë Durrësit, ndërsa numri i përgjithshëm i tyre në ujërat shqiptare arrin në rreth 60. “Komanda e For...

Reshje dëbore edhe në Sarandë

Saranda përjetoi dëborën e parë pas 32 vitesh. Mëngjesin e se martës qyteti u zgjua i mbuluar nga një shtresë dëbore, një fenomen i rrallë për banorët. Për herë të fundit Saranda ka përjetuar reshje ...

Shqiponja e Kastriotëve, dykrenarja e bukur dhe e lashtë

Forma më e vjetër ekzistuese  e Shqiponjës së Skënderbeut gjendet në Kishën e Shna’Ndout në Kepin e Rodonit në Veri të Durrësit në afërsi të Kalasë së Skënderbeut e cila gjendet në breg të detit. Për...