E Vërteta…

E vërteta rifreskon zemrën, ashtu sikurse uji që shuan etjen. -Mevlana

Dituria e vërtetë qëndron te respekti ndaj Zotit!

“Ju duhet të thoni gjithmonë të vërtetën. Vërtetësia çon në veprim të drejtë e veprimi i drejtë çon në Xhennet. ” “Dituria nuk qëndron tek oratoria e një personi, por te ndroja dhe ...

Thuaj të vërtetën, por thuaje bukur!

Tregohet se një mbret sheh në ëndërr se të gjithë dhëmbët i kishn rënë dhe i ishin thyer. Ai zgjohet i frikësuar dhe menjëherë thërret interpretuesin e tij të ëndrrave. Pasi i tregon ëndrrën që e kis...