Ushqimet që ju duhen për një ditë të ngarkuar pune

  Ushqimi është një faktor tepër i rëndësishëm që na ndihmon të qëndrojmë në humor dhe me fuqi edhe gjatë ditëve të ngarkuara. Gjëja e parë që duhet të bëni sapo zgjoheni është, hidratimi. Duke ...

Një shtytje pozitive..

“Shumë pak gjëra në botë janë më të fuqishme se një shtytje pozitive. Një buzëqeshje. Një valë optimizmi dhe shprese. Një “Ti mund t’ja dalësh”, kur gjërat bëhen të vështira. Richard M. DeVos...

Studim: Sporti ndihmon në përmirësimin e shikimit

Sporti është një ndër aktivitetet më të vlefshme për njeriun, si për t’u mbajtur në formë, por dhe për të parandaluar plakjen. Nga aktivitet fizik përfiton i gjithë organizim, duke përfshirë organe s...

Ushqimet që rrisin energjinë e trurit

Lexojmë shpesh artikuj lidhur me ushqimet që duhet të konsumojmë për të mbajtur larg sëmundje të ndryshme, si ato të zemrës, gjakut etj. Por, ai që ka nevojë të furnizohet më së shumti me lëndët e ne...

Kujdesi që duhet të keni nëse përdorni bombol gazi

Energjia elektrike është altenativa më e sigurtë për ngrohje, gatim dhe aktivitete të tjera që e kanë të domosdoshëm përdorimin e saj. Mirëpo, ajo në shumicën e rasteve është shumë më e kushtueshme, ...

Shkencë: Energjia përmes fuzionit, falas deri në 2030

Prodhimi i energjisë nëpërmjet fuzionit ka qenë gjithnjë aspirata më e lartë e shkencës. Investues nga e gjithë bota besojnë se kjo do të jetë e ardhmja, me energji të prodhuar falas dhe që nuk dëmto...

Kurseni energji duke hequr pajisjet nga prizat

  Jetojmë në një kohë kur energjia elektrike dhe pajisjet elektrike janë bërë jetike. Rrjedhimisht përdorimi i këtyre pajisjeve gjatë jetës së përditshme është i domosdoshëm madje i paevitueshëm...

Në Gjermani konsumatori i energjisë paguhet

Gjermania ka njohur një superprodhim vitet e fundit në këtë sektor, aq sa në maj të vitit të kaluar çmimi ra me 130 euro për MWh. Kështu, erërat e forta bënë që impiantet që e shfrytëzojnë atë për pr...

E vërteta rreth gjumit dhe sa duhet të flemë

Pavarësisht frikës se teknologjia mund të jetë “duke ngrënë” gjumin tonë, ne ndoshta dremisim më shumë se kurrë më parë dhe mund ta kemi keqkuptuar se për çfarë është gjumi. Thuhet se një ndër funksi...