Ramazani, çelësi për një falenderim të sinqertë…

Të falenderosh atë, do të thotë të pranosh se mirësitë vijnë drejtëpërdrejtë prej atij, pra të çmosh vlerën e tyre dhe të perceptosh nevojën që ka njeriu për to.. Kështu është edhe agjërimi në Ramaza...

Sy që nuk e shohin të mirën…

Në një tregim simbolik, thuhet se një ditë, dielli nuk lindi në një qytet. Atë mëngjes si çdo ditë, bujqit dolën për të shkuar në ara, por errësira i gozhdoi. Fëmijët u ngritën të shkojnë në shkolla,...

Unë jam rritur që të tregoj respekt…

“Unë jam rritur që të tregoj respekt. Jam edukuar që të trokas para se të hap një derë. Të përshëndes kur futem në dhomë. Të them ju lutem dhe faleminderit dhe të respektoj më të vjetrit. Do ta...

Durimtarëve iu jepet shpërblimi pa masë!

Ebu Hurejra thotë: Atij që i janë caktuar gjashtë gjëra, nuk i ndalohen gjashtë gjëra të tjera: -Atij që i është bërë rizk falenderimi, nuk i ndalohet bollëku, sepse Allahu i Lartësuar thotë: “...

Mirësi në çdo gjendje…

Ka thënë Profeti (s.a.s): “E çuditshme është gjendja e besimtarit, sepse çdo gjë që i ndodh atij është mirësi. Nëse i vjen një e mirë, ai e falenderon Allahun dhe kjo është mirësi për të, e nës...