Ena e duhur për të ushqyer fëmijët

Jo rrallë herë, të ushqyerit e fëmijëve ose foshnjave mund të jetë një punë e vështirë. Ju mund të keni provuar metoda nga më të ndryshmet, të cilat nuk kanë dhënë asnjë rezultat. Studimet e fundit k...

Një orë lutje bashkë me fëmijët tuaj

Brenda shtëpisë duhet të ketë edhe vend, edhe kohë të ve­çuar për falje e lutje. Po të ketë mundësi, namazet e pesë kohë­ve të falen në shtëpi ose, ndryshe, të merret fëmija për dore e të çohet në xh...

Si t’i mësoni fëmijët të mos gënjejnë?

  Krijoni një politik ndershmërie Bisedoni me fëmijën tuaj për ndershmërie dhe përse është e rëndësishme. Shqyrtojeni pse fëmija juaj po gënjen Fëmijët duhet ta kuptojnë dallimin midis realiteti...

Në edukimin e fëmijëve, bëhuni si holandezët!

Një studim i UNICEF doli në konkluzionin se fëmijët holandezë janë më të lumturit në botë. Mënyra si rriten dhe edukohen ata, është krejt e ndryshme nga ajo e fëmijëve të tjerë në botë, kjo për shkak...

Çfarë duhet të dini kur udhëtoni me beben tuaj

Kur fëmija është i vogël dhe i ndjeshëm  nuk këshillohet të kryhen udhëtime bashkë me të. Mirëpo shpeshherë rrethanat na detyrojnë të udhëtojmë bashke me të voglin tonë. Gjëja më e mirë  e mundshme ë...

Shkolla mbaroi, por vera ka detyrat e saj

Shkolla mbaroi dhe hapet stina më e dashur për nxënësit, ajo e pushimeve të gjata verore. Por si do të plotësoni ditët e gjata të fëmijëve tuaj për tu zbavitur e argëtuar. Detyrat e verës kanë qenë n...

Për fëmijët…

Që të jeni në kujtimet e fëmijëve tuaj nesër, duhet të jeni në jetën e tyre sot! Dhurata më e mirë që mund tu bëni fëmijëve tuaj, janë rrënjët e përgjegjësisë dhe krahët e pavarësisë. Fëmija është li...