Ligji që i mban të motivuar punëtorët në Francë

Në Francë shefat nuk kanë të drejtë t’i pengojnë punëtorët jashtë orarit të punës. Punëtorët nuk e kanë për detyrë t’iu përgjigjen thirrjeve jashtë orarit të punës. Madje ata këshillohen t’i fikin te...

Franca, vendi ideal për të punuar

Në Francë shefat nuk kanë të drejtë t’i pengojnë punëtorët jashtë orarit të punës. Punëtorët nuk e kanë për detyrë t’iu përgjigjen thirrjeve jashtë orarit të punës. Madje ata këshillohen t’i fikin te...

Orteku bllokon rrugën në Francë

Në qytetin e Savoia në Francë një ortek ka bllokuar një rrugë  disa metra nën dëborë. Orteku bllokoi disa fshatra në Francën juglindore dhe u desh ndërhyrja e ndihmës së shpejtë për të hapur rrugën e...

Franca ndalon përdorimin e telefonave në shkollë

Në një kohë kur të gjithë jemi ‘viktimë’ e përdorimit të tepërt të telefonit, më së shumti janë fëmijët ata që e vuajnë. Nisur nga kjo, Franca ka marrë vendimin që t’i heqë telefonat në shkollë, në m...