Rregullat për të ruajtur djathin në mënyrën e duhur

1.Në kantinë apo në frigorifer? Me përjashtim të djathërave të freskëta, rikotës dhe mocarelës, kantina është vendi i përsosur për të ruajtur djathin, sepse ajo ka një temperaturë optimale (që është ...

Afatet që ushqimet mund të qëndrojnë në frigorifer

Ushqimin mund ta ruani të ngrirë në frigorifer, por ka mundësi që ta ndryshojë shijen pas afatit të shënuar të skadimit. Më shumë  kujdes kërkojnë produktet e qumështit dhe të mishit, ndërsa produkte...

Si t’i pastroni shtresat e akullit në frigorifer?

Frigoriferi është një elektroshtëpiak i domosdoshëm për ne, njëkohësisht një nga konsumatorët më të mëdhenj të energjisë. Këshillohet që dera e tij të mos qëndrojë për një kohë shumë të gjatë e hapur...

Sa duhet të qëndrojnë vezët e ziera në frigorifer?

Vezët janë shumë të shijshme dhe të rëndësishme për shëndetin pasi përmbajnë proteina dhe një numër të madh vitaminash e mineralesh. Vezët mund të gatuhen në shumë mënyra,nga të cilat varet edhe tret...