Vlerat e panjohura të lëkurës së portokallit

Portokalli është një nga frutat që ka shumë vlera ushqyese, por lëkura e tij  ka më shumë efekte pozitive se vetë fruti i kësaj peme. Lëkura përmban shumë kalcium, madje dyfish më shumë sesa bërthama...

Është koha e qershive, konsumojini sa më shumë

Qershia është një frut shumë i shijshëm dhe në Shqipëri gjendet me shumicë. Sezoni i vjeljes së saj ka nisur dhe zgjat deri në fund të korrikut. Ato kanë kolesterol të ulët dhe janë një burim i vitam...

Hidet, fruti i vogël i vjeshtës me veti shumë

Hidet janë një nga frutet e mirë, me prejardhje nga Azia dhe ndër më të pasurit me lëndët ushqyese. Ky frut i vogël përmban disa vlera që kanë ndikim në funksionimin e mirë të organizmit. Ja disa pre...

Boronicat, të mira për shëndetin

Boronicat janë frutat kokërr në vendin e dytë të popullaritetit në shumicën e vendeve të botës. Njerëzit janë duke u bërë më të vetëdijshëm për përparësitë e tyre duke i përdorur kështu më shpesh. Bo...