7 ushqimet që heqin stresin

Gjendja e stresit është një situatë e pashmagshme ndonjëherë. Përpiqemi me metoda të ndryshme për ta larguar, por kemi harruar që dhe ushqimet ndikojnë vërtëtë shumë. Për t’u qetësuar nga kjo g...

Ushqimet me pak kalori e shumë vitamina

Këto janë superushqimet e shëndetshme, që kanë një rol shumë të rëndësishëm në organizëm. Veçanërisht përpara stinës së dimrit, ku teksa temperaturat ulen dhe dita shkurtohet, shtohet edhe oreksi ynë...

Si të dobësoheni shëndetshëm?

Ushqimet që konsumojmë nga njëra anë na shtojnë në peshë dhe nga ana tjetër na japin mundësi për t’u dobësuar . Universiteti i Harvardit ka përpiluar një listë me ushqimet që ndihmojnë më shumë për t...

Cilat janë frutat më të mirë për fëmijët?

Nga: Blerina Bombaj, dietologe 1.Pjepri, 19 kalori në 100 gr I pasur në elektrolite dhe vitaminë C plot me beta karoten dhe ujë, ky është pjepri. Sa më e errët ngjyra e tij, aq më i ushqyeshëm është ...

Frutat e thata dhe vlerat e tyre shëndetësore

Lajthia Lajthitë kanë disa vlera: Gjethet e thara në hije, pasi zihen, kullohet të bëhen banja të lëkurës së sëmurë. Në sasi të vogla ëmbëlsohet dhe përdoren si çaj. Ato përmbajnë Vitaminë C, që ndih...

16 ushqime të shëndetshme për veshkat

Të ushqyerit e shëndetshëm është shumë i rëndësishëm për njerëzit me sëmundje të veshkave për shkak se ata përjetojnë më shumë inflamacione dhe kanë rrezik më të lartë të zhvillimit të sëmundjes kard...