Fshati në Zvicër që kërkon banorë

Braktisja e zonave rurale është një fenomen i pashmangshëm e me kosto. Probleme të tilla nuk ka vetëm në Shqipëri,por edhe në Zvicër. Një fshat i vogël i quajtur Albinen është reduktuar me vetëm 240 ...

Shkoni jetoni në fshat, ulni rrezikun e sëmundjeve

Pacientët të cilët janë me kancer janë më të favorizuar të jetojnë, nëse jetojnë në vendet rurale, theksojnë zbulimet e fundit të kryera nga Universiteti i Anglisë. Pacientët, duke qenë të rrethuar n...

VISARE SHQIPTARE – NJOHËM FSHATIN E BUKUR TË NDROQIT

Këtë javë ‘’Visare Shqiptare’’ solli në studio historinë, jetën, vlerat dhe potencialet e fshatit të Ndroqit. Kishim të ftuar z. Besnik Rreshka, i cili na solli në 96.4 Mhz informacione dhe detaje të...

Reportazh / Sulova, bukuri e braktisur (FOTO)

Nga Ferit LIKA – nga ditari i një gazetari –  Sulova, kjo mrekulli natyrore, me një peizazh mbresëlënës, sot është e braktisur, e braktisur nga shteti, detyrimisht edhe nga banorët. Në kë...