Moti sot në Shqipëri

Mbi vendin tonë ditën e sotme pritet që të mbizotërojë një mot i kthjellët, por pa reshje shiu. Temperaturat do të vijojnë që të jenë të ulëta. Temperaturat minimale dhe maksimale të ajrit pritet të ...

Kali i të ftohtit siberian plot bereqet

Në zonat e thella të Siberisë, njerëzit Jakut arrijnë të jetojnë falë kuajve të tyre që i rezistojnë të ftohtit të madh. Rraca e rrallë, që njihet thjesht me emrin kali jakut, mban me mish njerëzit, ...

I ftohti luftohet edhe me erëza!

Erëzat janë një aleat i çmuar i shëndetit për të forcuar sistemin tonë imunitar. Në këto ditë të ftohta të dimrit, do të ishte mirë t’i kishit në guzhinën tuaj. Speci kuq djegës Kur jemi të fto...

Oymyakon, atje ku vërtetë bën shumë po shumë ftohtë!

Një fshat i vogël në Siberi, i quajtur Oymyakon është vendi më i ftohtë i banuar në Tokë. Temperatura rekord e regjistruar në këtë vend është -67 gradë celsius. Mediat ndërkombëtare shkruajnë se, “te...

Ka njerëz që kanë gjithnjë ftohtë, ja përse

Ka njerëz që kanë gjithnjë ftohtë e për këtë ka disa përgjegjës. Gjëndra tiroide Gjëndra tiroide e cila e kontrollon metabolizmin, mund të punojë më ngadalë, e nëse punon me kapacitet më të dobët, kj...

Njihni vendet më të ngrohta dhe të ftohta në botë

  Klima është një fenomen natyror e cila është e ndryshme në varësi të terrenit që përfaqëson një vend i caktuar. Këtë herë ne do të flasim për vende të ndryshme nëpër botë të cilat shquhen si vendet...