Gepardët, kafsha më e shpejtë në tokë drejt zhdukjes

Gepardi, kafsha më e shpejtë në botë është drejt zhdukjes. Tashmë në planet kanë mbetur rreth 7100 gepardë, ndaj studiuesit kanë deklaruar që gepardët duhet të shpallen kafshë në rrezik si dhe të mer...

Tre kafshët më të shpejta të ajrit, ujit dhe tokës

Më poshtë do të njiheni me tre kafshët më të shpejta në botë në ajëer, ujë dhe tokë. 1.Skifteri i hirtë, shpendi më i shpejtë në botë Skifteri i hirtë (Falco peregrinus) është kampion absolut botëror...