Praga, e bukur dhe e para në botë për gjelbërim!

Indeksi i qyteteve të gjelbra për vitin 2018 ka vlerësuar qytetet me më shumë gjelbërim në planet, e i pari në listë është Praga: përveçse i bukur, edhe i gjelbër! Studimi ka vlerësuar 50 qytete të b...

Studim: Gjelbërimi rrit nivelin lumturisë

  Sipas një studimi britanik, të jetosh afër hapësirave të gjelbra ka një ndikim pozitiv në shëndetin mendor dhe fizik të qytetarëve. Studiuesit në Universitetin Exeter, në Britaninë e Madhe dës...