Zakonet e mira para gjumit

Aktivitetet që bëni para se të flini gjumë janë një tregues i karakterit tuaj. Nuk është mirë të flini direk sapo jeni shtrirë në shtrat. Njerëzit më të suksesshëm bëjnë këto veprime përpara se të fl...

Pse nuk duhet të flini kurrë me flokë të lagura

Lodhja fizike shpeshherë na detyron të neglizhojmë disa gjera, që në pamje të parë duken të pa rëndësishme. Një prej veprimeve, neglizhenca e të cilit sjell pasoja negative në organizmin tonë është e...

Qershitë, një qetësues natyral që rregullon gjumin

Nësë nuk ju merr gjumin, provoni qershitë! Një dorë qershi të pjekura para se të shtriheni sjellin gjumë, për këdo që ka probleme me pagjumësinë. Në një studim të bërë nga profesori i neuroendokrinol...

Pse na vjen gjumë pas një vakti të bollshëm?

Pas një vakti të mirë e të bollshëm njeriu bëhet më përtac dhe gjumash. Një studim amerikan tregon se edhe insektet flenë më gjatë pas ushqimit. Shkencëtarët e Institutit hulumtues “Scripps” në SHBA ...

Njihni katër bimët që ju përmirësojnë gjumin

Gjumi i çrregullt është një nga shqetësimet që hasin një pjesë e njerëzve. Megjithatë, edhe për këtë ka një rrugë përmirësimi. Sipas një studimi janë këto katër bimë që ndikojnë në përmirësimin e gju...