6 ushqimet që ju sigurojnë gjumë të mirë

Kequshqyerja ndikon edhe në cilësinë e gjumit tuaj. Ka disa ushqime që ju bëjnë të flini më mirë e të ndiheni më rehat me veten tuaj. Më poshtë do të lexoni një listë ushqimesh të nxjerë nga mjekë dh...

Studim: Flini gjumë të dilni mirë në provime

Një studim i fundit ka zbuluar se gjumi është shumë i rëndësishëm për të pasur një kujtesë të gjatë e të qëndrueshme. Sipas një hulumtimi të fundit nga Universiteti Federal i Rio Grande do Norte ne B...

Gjumi i keq, rrezik për sëmundjet e zemrës

Studimet e fundit thonë se të rriturit e moshës 18-64 vjeç duhet të flenë rreth 7-9 orë gjumë natën, ndërsa personat mbi 65 vjeç 7-8 orë gjumë. Çrregullusia e gjumit ndikon në shëndet dhe mirëqenie. ...

Studim: Mungesa e gjumit shkakton këto dy sëmundje

Sipas studimeve të fundit, është konstatuar se të rriturit e moshës 18-64 vjeç duhet të flenë rreth 7-9 orë gjumë në natë, ndërsa personat mbi 65 vjeç 7-8 orë, gjumë çdo natë. Raportet e publikuara n...

Studim: Gjumi i vonë dëmton trurin e fëmijëve

Mos i lini fëmijët të flenë vonë pasi  oraret e parregullta të gjumit mund të dëmtojnë ato pjesë të trurit  që janë ende duke u zhvilluar, përfshirë ato që lidhen me shikimin, perceptimin dhe përpuni...